tirsdag den 5. januar 2010

09-2009 Mørbrad med pasta og tomatsauce

Fra magasinet MAD!

Antal personer: 4














Det skal du bruge:
Ca. 600 g svinemørbrad
2 spsk. hakket, frisk rosmarin
Skallen af ½ citron, usprøjtet
2 fed hvidløg
Salt og friskkværnet peber
Smør til stegning
Tomatsauce med oliven:
250 g cherrytomater
Olivenolie til stegning
1½ dl sorte oliven
2 fed hvidløg
2 spsk. koncentreret grøntsagsfond
1½ dl vand
2 spsk. balsamico-eddike
1 potte frisk basilikum
1 håndfuld bredbladet persille
Salt og friskkværnet peber
100 g fetaost
Tilbehør:
300 g pasta (fx tagliatelle)

Sådan gør du:

Afpuds svinemørbraden for fedt og sener. Skær den i 4 lige store stykker.
Bland rosmarin, revet citronskal, hakket hvidløg, salt og peber på en flad tallerken, og vend kødstykkerne i denne blanding.
Tænd ovnen på 150°. Brun kødstykkerne på alle sider i smør på en pande. Læg dem i et lille ovnfad, og lad dem stege videre i ovnen i ca. 20 minuter, til kødet er netop gennemstegt.

Tilbehør: Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.

Tomatsauce med oliven: Skyl cherrytomaterne, og skær dem i halve. Steg dem i olivenolie på en pande sammen med sorte oliven og hakket hvidløg. Tilsæt grøntsagsfond, vand og balsamico-eddike, og lad saucen koge på panden i 2-3 minutter.
Skyl og hak basilikum og persille. Tag panden fra varmen, og vend basilikum og persille i saucen. Smag til med salt og peber, og drys smuldret fetaost over saucen. Server saucen til de ovnstegte mørbradstykker og den kogte pasta.

Denne ret smager fantastisk. Vi giver den ☻☻☻☻☻

0 kommentarer:

Send en kommentar

Her skriver ...

34 år, teknisk designer, bosiddende i Randers. Læseponny, hjemmebager, fritidsbarista, elektronista, grinende og spilleglad

Indhold

For et par år siden, stiftede en veninde og jeg en madklub. Vi mødes én gang om måneden, og hygger os.
De seneste opskrifter ses herunder.

Det ønsker jeg mig