tirsdag den 5. januar 2010

11-2009 Krydret kylling som i Toscana

med frisk pasta.

4 pers

Det skal du bruge:
1 stor frilandskylling (1500g)
10 blade frisk salvie
2 kviste frisk rosmarin
4 fed hvidløg
tørret knust chilipeber
salt
olivenolie
frisk pasta

Pesto:
2 fed hvidløg
2 store potter basilikum
100 g pinjekerner
2 dl god olivenolie
lidt salt

Sådan gør du:
Kyllingen flækkes i brystet og bredes ud. Trykkes flad, så den ligger på maven. Brystbenet skæres evt. helt væk. Lav huller i skindet jævnt fordelt over hele kyllingen og læg en skive hvidløg ½ blad salvie, lidt chili og rosmarin i hvert hul. Vend kyllingen og gnid den med salt og knust chilipeber på kødsiden. Derefter pensles den med olivenolie.
Kyllingen steges i ovnen, med skindet opad i ca 45 minutter ved 275 gr. Check om kyllingen er gennemstegt ved at stikke en kødnål i låret og tryk på skindet. Væsken der kommer ud, skal være klar uden antydning af rødt.
Pesto:
Kør basilikum, salt og hvidløg i en minihakker eller i en morder, tilsæt pinjekærner det til en ensartet masse. Tilsæt olivenolien lidt ad gangen. Smag evt til med mere salt.

Pastaen koges som anvist på pakken og vendes med pestoen.

Rigtig lækker ret, vi giver den ☻☻☻☻☺

0 kommentarer:

Send en kommentar

Her skriver ...

34 år, teknisk designer, bosiddende i Randers. Læseponny, hjemmebager, fritidsbarista, elektronista, grinende og spilleglad

Indhold

For et par år siden, stiftede en veninde og jeg en madklub. Vi mødes én gang om måneden, og hygger os.
De seneste opskrifter ses herunder.

Det ønsker jeg mig